Pe scurt despre “The Man In The High Castle” – cartea

“The Man In The High Castle” era atât de sus în lista mea de to-read, încât atunci când am auzit că pe net a apărut deja primul sezon din serialul cu același nume, am evitat spoilerele mai strașnic decât le evităm împreună pe alea din Game of Thrones.

O lume în care forțele Axei câștigă WWII, iar un scriitor lansează un bestseller despre cum ar fi fost dacă Axa ar fi pierdut. 

Ar fi ridicol să comentez acum despre consistența romanului, despre tempoul desfășurării evenimentelor etc., mai ales când vine vorba despre o carte pe care versații genului SF & distopie o clasează ca pe cea mai bună operă a lui Philip K. Dick. Dar sfârșitul pare să se fi dezumflat mult prea repede, după placul meu. Iar conceptul de pericol e destul de fad.

În rest, o lectură bună (chiar dacă oarecum sub așteptări, sau preferințe, spune-i cum vrei) și un interesant joc al realităților paralele.

… apropo, aș recomanda mai degrabă romanul “Visează androizii oi electrice?” (cel care a stat la baza filmului Blade Runner) tot de Philip K. Dick.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s